Solliciteren is leuk!

Onze tips & tricks

Solliciteren is leuk, maar voor velen ook een spannende uitdaging.

Zeker wanneer het de eerste keer is of juist een tijd geleden is. Geen zorgen; ook hier helpen wij jou bij! Wanneer jij samen met ons in een sollicitatietraject zit, geven wij gerichte tips toegespitst op de rol en de werkgever.

Met deze tips kun je zelf alvast van start via LinkedIn.

  • Gebruik LinkedIn als jouw online visitekaartje. Zowel recruiters als managers van bedrijven gebruiken LinkedIn als dé tool om op zoek te gaan naar hun nieuwe medewerkers.
  • Laat goed blijken in jouw titel naar wat voor functie je op zoek bent. Voorbeeld: “financieel medewerker zoekt een nieuwe uitdaging in Amsterdam”. Laat ook duidelijk in jouw profiel zien welke skills je bezit vraag om referenties van werkgevers/collega’s die je toe kunt voegen op jouw profiel.
  • Voeg relevante mensen voor jouw netwerk toe. Het versterkt jouw zichtbaarheid en netwerken kan er nu eenmaal altijd voor zorgen om ergens makkelijk geïntroduceerd te worden.
  • Volg de bedrijven die jou interesseren om vacature updates te krijgen.
  • Door middel van status updates en berichten te plaatsen op de algemene pagina als binnen groepen, creëer je een online bereik zodat mensen jou kunnen vinden.
  • Wees zichtbaar online! Anno 2020 is het een must om mee te gaan in de technologische ontwikkelingen waar LinkedIn er een van is. Heb je nog geen LinkedIn pagina? Pak dan die kans en ga er mee aan de slag! Hierdoor val je op wat zorgt voor meer kans op die nieuwe baan.
  • Zorg dat je jezelf van je positieve kant laat zien, zowel online als in een gesprek. Blijf zakelijk en netjes. Minder goede ervaringen bij vorige werkgevers mag je benoemen, maar blijf er niet te lang op doorgaan.
  • Wees je er bewust van wat je post en wie dit allemaal kan lezen. Jezelf uiten is niks mis mee, maar wees op een gezonde manier politiek correct om een goede indruk achter te laten.
  • Let altijd op jouw spelling. Hoe leuk je ook bent als persoon, men struikelt over structurele spelfouten. Waarom? Het wordt gekoppeld aan de mate van jouw punctualiteit.
  • Wees representatief en laat anderen eens kijken naar jouw tools die je inzet om te solliciteren. Kopieer nooit dezelfde standaard sollicitatiebrief voor iedere functie! Een werkgever wil duidelijk lezen waarom jij juist op dié functie past.

Tips nodig voor jou cv en LinkedIn profiel? Wij kunnen helpen.

Amsterdam office
WTC, Tower 3, 3rd floor
Strawinskylaan 381
1077 XX Amsterdam
+31(0)20 333 7890

info@greenbergstaffing.nl

Rotterdam office
FIRST Gebouw, 19th floor
Weena 788
3014 DA Rotterdam
+31(0)10 26 871 40
info@greenbergstaffing.nl